Voor wie zijn we er?

We zijn er voor die gezinnen, ouders en kinderen, waar het overgewicht van een kind een probleem ( aan het worden) is.

Misschien is er al van alles geprobeerd, dieet, sportschool, belonen, straffen, praten, confronteren. Overgewicht wordt een werkelijk probleem daar waar het de onderlinge relaties gaat verstoren of de gezondheid van een kind bedreigd. Een probleem omdat er geen oplossing lijkt te zijn vanuit het gezin zelf.

We zijn er voor die ouders en kinderen die samen aan de slag willen, die een stap verder willen komen. We bieden u dan ook een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan. In 2014 willen we ook graag een open inloop-uur houden voor ouders en voor kinderen/jongeren. In dat gesprek kunnen we ontdekken of De Eetcoach tijdelijk een toegevoegde waarde kan zijn aan uw gezin.

Overgewicht, ook wel obesitas genoemd, is een mode-term aan het worden. Wanneer is iemand zwaarlijvig, aan de dikke kant, stevig en wanneer is er sprake van ernstig overgewicht of (zelfs morbide) obesitas? In het kennismakingsgesprek kunnen we op basis van een aantal metingen bepalen of er daadwerkelijk sprake is van ernstig overgewicht. Niet alleen het gewicht is bepalend.